EFT

Emotional Freedom Technique

EFT werkt direct bij onverwerkte emoties, pijnlijke herinneringen, traumatische ervaringen, angsten en/of fobieën. Het is een speciale methode waarbij je je bewust richt op een emotie, terwijl je tegelijkertijd zelf met je vingertoppen op bepaalde acupunctuurpunten van lichaamsmeridianen klopt. Tijdens de sessie verbind ik me met jouw energie en hou ik nauwlettend in de gaten hoe jouw lichaam hierop reageert, welke emotie vrijkomt en welk punt extra aandacht nodig heeft. Zo kunnen we samen de emotie tot in de diepste lagen los maken, de hoge prikkelactiviteit verminderen en de negatieve lading van de herinnering weghalen.

Reactie van een cliënt

“Mijn dochter van 11 jaar had erg veel last van angst bij het met de fiets naderen en oversteken van een spoorwegovergang. Zodra je ons dorp uit wil per fiets moet je bijna altijd over een spoorweg, dus dit gaf altijd problemen. Ze was al bang als ze de spoorweg zag in de verte, ook als ze er eenmaal overheen was was ze daarna toch nog angstig. De spanning zat in haar hele lijf. Op een gegeven moment vond ik dat het genoeg was en wilde ik haar graag helpen, en toen kwamen we bij Ellen terecht. 

Ze heeft eerst duidelijk aan mijn dochter gevraagd wat het probleem was door haar te laten vertellen en de situatie ook te visualiseren. Vervolgens heeft ze de EFT techniek toegepast, wij noemen het de kloptechniek. Je klopt met beide handen gelijktijdig op bepaalde energiepunten in het lichaam, terwijl je een zin uitspreekt toepasselijk voor de angst. Deze zin heeft Ellen samen met mijn dochter samengesteld. Tijdens het kloppen zijn de ogen gesloten en visualiseer je de situatie. De eerste keer was het wel wat moeilijk voor mijn dochter maar Ellen doet de hele oefening mee en dat werkt geruststellend.

De week na de eerste sessie is ze een spoorweg over gefietst met aanmerkelijk minder angst. Hierna heeft ze nog een sessie gehad die min of meer hetzelfde is verlopen. Nu gaat mijn dochter zonder angst het spoor over, wat een geweldig resultaat, hier zijn we beide heel blij mee, dankjewel Ellen!”

Tarief:

60 min
€ 77.50