De kracht
uit de natuur

De natuur heeft een sterke helende kracht, bewust en onbewust. Wandelen in de natuur maakt je hoofd leeg en laat je gevoel spreken. Stress verdwijnt, energie gaat weer stromen. Vaak zoeken we de natuur op voor de rust en ruimte, voor de stilte in jezelf.

De natuur is echter ook een uitstekende spiegel. Uit wat je opmerkt, of wat je juist niet ziet, is veel op te maken. Een bepaalde lichtval, de dieren die op jouw pad komen, de bomen, planten of bloemen die je ineens opvallen: alles heeft een betekenis, het laat ons zien wie we zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is je openstellen voor dat wat de natuur je te geven heeft.

Wil je leren wat de natuur voor jou in petto heeft? Neem dan deel aan de workshop of ga zelf aan de slag aan de hand van de online training.

——————————

“Een boom staat zijn hele leven op dezelfde plek en komt daar volledig tot bloei. Een boom laat je zien dat je jezelf mag zijn in ieder moment.”

——————————

 • Workshop: Eén met de natuur

  De workshop Eén met de natuur, geeft je een andere kijk op de natuur en ga je ervaren wat de natuur jou te bieden heeft.

  Een heerlijke ochtend in het bos. Iedere wandeling heeft een ander thema. We gaan bijvoorbeeld contact maken met drie verschillende bomen en ervaren wat die met je doen. Welke boom bij je past en wat dit wilt zeggen.

  Maar ook een boswandeling in het teken van de Lente, Zomer, Herfst of Winter. Een wandeling vol symboliek en inzichten.

  Al met al wandelingen die zorgen voor rust in je hoofd, voor verbinding, voor als je jezelf even kwijt bent of gewoon voor een heerlijk dagje voor jezelf.

  De wandelingen zorgen voor een goede balans tussen verstand en gevoel, door zien en te ervaren.

  Laat je verrassen!

 • Jaartraining Keltische jaarfeesten

  Verbind je met de kracht uit de natuur en de kracht in jezelf!

  De Keltische jaarfeesten volgen de cyclus van de natuur en staan stil bij haar seizoenen, haar elementen, haar symboliek en fases in het leven. Een continue proces, een oneindige cyclus van vertrouwen, hoop en dankbaarheid.

  Net zoals onze voorouders staan we stil bij wat de natuur ons te bieden heeft, wat ze ons spiegelt, waar we ons bewust van mogen zijn, stil bij mogen staan en waar beweging nodig is.

  De natuur laat ons zien dat er altijd beweging is, dat alles continue verandert, dat er geen begin en einde is, slechts een periode, een fase, een proces.

  Wil je net zoals onze voorouders verbinden met de kracht uit de natuur, met de kracht in jezelf?

  Er zijn in totaal 8 Keltische jaarfeesten: 8 vieringen, 8 bijeenkomsten.
  De bijeenkomsten vinden plaats op een prachtige locatie midden in de natuur. We gaan ons verbinden met deze jaarfeesten door ons te verbinden met de cyclus van de natuur volgens de oude tradities en rituelen.

  En naast deze bijeenkomsten ontvang je per email veel tips, oefeningen en opdrachten om de natuur uit te nodigen in jouw leven. Daarbij ontvang je gedurende het hele jaar informatie over de elementen, seizoenen, tradities en rituelen.

  Inhoud cursus:

  • 8 live-bijeenkomsten
  • uitgebreide informatie over de natuur elementen
  • uitgebreide informatie over de seizoenen
  • uitgebreide informatie over oude tradities en rituelen
  • uitgebreide informatie over het gebruik van kruiden
  • Tips, oefeningen en opdrachten

  Laat je verrassen, laat je verwonderen.

  Doe je mee?

   

 • Kruidenwis (Midzomerviering)

  Het maken van een Kruidenwis is een oud (magisch) gebruik.

  Een Kruidenwis bestaat uit planten/bloemen die symbool staan voor de zon en planten/bloemen die symbool staan voor reiniging en bescherming. Daarnaast maak je de Kruidenwis persoonlijk door een aantal planten/bloemen toe te voegen die jij mooi vindt en jouw aandacht trekken.

  Een Kruidenwis staat voor bescherming, reiniging en geluk. Met de Kruidenwis brengen we de kracht van de zon in huis. Voor bescherming en reiniging tot aan de volgende Midzomer.

  Kruidenwis is een onderdeel van de Jaartraining: De kracht uit de natuur. Nu als workshop op een prachtige en tevens bijzondere locatie!

  We maken gebruik van de prachtige bloementuin van het Maria-labyrinth in Wernhout. Een speciale combinatie waarbij de energie en kracht van de Kruidenwis wordt versterkt.

  Naast het maken en traditioneel zegenen van de Kruidenwis, hebben we de gelegenheid om het Maria-Labyrinth te lopen en de bijzondere energie van het Bomenlaantje te ervaren.

  Kortom een dag vol energie, verwondering, verbinding, magie, kracht en balans.

  Schrijf je snel in voor deze bijzondere workshop!
  Er is maar plaats voor een klein aantal deelnemers.

  Inclusief:

  • Keuze uit heel veel bloemen en planten
  • Informatie/overzicht document met betekenis van vele bloemen/kruiden en planten
  • Eigen gemaakte Kruidenwis
  • entree Maria-Labyrinth
  • Bomenlaantje
  • kopje thee

 • Aqua de Florida

  Al vele eeuwen wordt Aqua de Florida gebruikt bij reinigingsrituelen van o.a. sjamanen.

  Aqua de Florida heeft een frisse en diepe geur en de werking is magisch. Het is een krachtig middel om ruimtes  en je energetisch lichaam mee te reinigen en om er energie mee te harmoniseren.

  Aqua de Florida is een bloesem & kruiden water wat tevens gebruikt wordt voor heling, bescherming en zegening. De bereiding van Aqua de Florida wordt van oudsher enkel door vrouwen gemaakt en enkel aan vrouwen doorgegeven.

  MAAK NU JE EIGEN AQUA DE FLORIDA

  Voor de bereiding van Aqua de Florida gebruiken we verse kruiden, verse bloemen en enkele andere vaste “geheime” ingrediënten.

  Het maken van je Aqua de Florida gebeurt in een ceremonie, waarbij we ook gebruik maken van materialen die voor jou zuiver aanvoelen en een speciale betekenis hebben.  Dit maakt deze Aqua de Florida persoonlijk en een krachtig hulpmiddel wat jij kan inzetten voor persoonlijke zuivering en ondersteuning in je privé leven en ook tijdens de ceremonieën of sessies.

Reactie van een cursist

“Wat ben ik trots op mezelf dat ik voor mezelf heb gekozen en heb deelgenomen aan de Lentewandeling. Ik begrijp nu waarom. Wat een inzichten heb ik mogen ontvangen. Ik heb thuis nog een mooi altaar gemaakt en daarbij kwam het woord verbinding naar boven. Dat is precies wat ik bij de boom van de Lente ervaarde. Door verbinding te maken mag ik erop vertrouwen (zomer) dat er komt wat bij me past. Ik vond dat echt een mooie werkvorm! Ik ben je heel dankbaar voor je gedeelde energie, kennis en inzichten!”


“Door de jaartraining heb ik een hele andere kijk gekregen op de natuur. Het heeft me verrast en geraakt. Wat je eerst voor lief nam, zie je nu weer voor het eerst. Prachtige inzichten, duidelijke informatie. Ik keek iedere keer weer uit naar de volgende les. Door de jaartraining geniet ik nu veel meer van de natuur. Wat eerst een gewone boswandeling was, is nu altijd een avontuur. De natuur laat je elke keer weer verrassen!”

Data 2023

Workshop Eén met de natuur:

Data volgt

Workshop Kruidenwis:
21-06
Aqua de Florida:
17-05 / 06-10

Data 2024

Keltische jaarfeesten:
28-01 / 24-03 / 05-05 / 23-06 / 18-08 / 22-09 / 03-11 / 15-12

Tarief:

Workshop
€ 35
Keltische jaarfeesten
€ 1100
Kruidenwis
€ 55
Aqua de Florida
€ 70