De kracht
uit de natuur

De natuur heeft een sterke helende kracht, bewust en onbewust. Wandelen in de natuur maakt je hoofd leeg en laat je gevoel spreken. Stress verdwijnt, energie gaat weer stromen. Vaak zoeken we de natuur op voor de rust en ruimte, voor de stilte in jezelf.

De natuur is echter ook een uitstekende spiegel. Uit wat je opmerkt, of wat je juist niet ziet, is veel op te maken. Een bepaalde lichtval, de dieren die op jouw pad komen, de bomen, planten of bloemen die je ineens opvallen: alles heeft een betekenis, het laat ons zien wie we zijn. Het enige wat je hoeft te doen, is je openstellen voor dat wat de natuur je te geven heeft.

Wil je leren wat de natuur voor jou in petto heeft? Neem dan deel aan de workshop of ga zelf aan de slag aan de hand van de online training.

——————————

“Een boom staat zijn hele leven op dezelfde plek en komt daar volledig tot bloei. Een boom laat je zien dat je jezelf mag zijn in ieder moment.”

——————————

 • Workshop: Eén met de natuur

  De workshop Eén met de natuur, geeft je een andere kijk op de natuur en ga je ervaren wat de natuur jou te bieden heeft.

  Een heerlijke ochtend in het bos. Iedere wandeling heeft een ander thema. We gaan bijvoorbeeld contact maken met drie verschillende bomen en ervaren wat die met je doen. Welke boom bij je past en wat dit wilt zeggen.

  Maar ook een boswandeling in het teken van de Lente, Zomer, Herfst of Winter. Een wandeling vol symboliek en inzichten.

  Al met al wandelingen die zorgen voor rust in je hoofd, voor verbinding, voor als je jezelf even kwijt bent of gewoon voor een heerlijk dagje voor jezelf.

  De wandelingen zorgen voor een goede balans tussen verstand en gevoel, door zien en te ervaren.

  Laat je verrassen!

 • Jaartraining: De kracht uit de natuur

  Ben jij nieuwsgierig naar wat de natuur jou te bieden heeft ? En lijkt het jou leuk om je op een andere, leuke, ontspannen en bewuste manier je te verbinden met de natuur?

  Ontdek de magische, beschermende en genezende kracht uit de natuur. De natuur leeft, groeit en blijft overeind ondanks alles wat zij meemaakt. De natuur laat haar kracht en balans zien, juist wanneer we het nodig hebben. De natuur spiegelt en laat genoeg dingen zien waar we dankbaar voor mogen zijn.

  Ieder seizoen heeft zijn eigen kenmerken, verrassingen en symboliek:

  In de LENTE worden de dagen langer, het zonnetje nodigt ons uit om weer naar buiten te komen en de natuur te omarmen. De Lente staat voor groei en ontwikkeling.

  In de ZOMER staat de natuur in volle bloei en heeft haar bestemming bereikt.

  In de HERFST trekt de natuur zich terug,  laat ze haar blad vallen en geeft haar leven door aan de nieuwe zaadjes. Het is de tijd van oogsten, loslaten en reflecteren.

  In de WINTER is de natuur in diepe slaap en bereidt zich voor voor de Lente die gaat komen. Het is de tijd voor rust en bezinning.

  Deze training bestaat uit natuurwandelingen en online informatie. De training volgt de vier seizoenen waarbij in ieder seizoen de volgende onderwerpen aanbod komen:

  • Kruiden
  • Bloemen
  • Bomen
  • Elementen
  • Keltische jaarfeesten

  Het programma is gebaseerd op bewustwording, symboliek, creativiteit en vooral genieten van de natuur!

  We komen ieder seizoen samen voor een uitgebreide wandeling in de natuur. Zodat je haar symboliek leert en ervaart en kunt toepassen in jouw leven.

 • Midzomerviering: Kruidenwis

  Het maken van een Kruidenwis is een oud (magisch) gebruik.

  Een Kruidenwis bestaat uit planten/bloemen die symbool staan voor de zon en planten/bloemen die symbool staan voor reiniging en bescherming. Daarnaast maak je de Kruidenwis persoonlijk door een aantal planten/bloemen toe te voegen die jij mooi vindt en jouw aandacht trekken.

  Een Kruidenwis staat voor bescherming, reiniging en geluk. Met de Kruidenwis brengen we de kracht van de zon in huis. Voor bescherming en reiniging tot aan de volgende Midzomer.

  Kruidenwis is een onderdeel van de Jaartraining: De kracht uit de natuur. Nu als workshop op een prachtige en tevens bijzondere locatie!

  We maken gebruik van de prachtige bloementuin van het Maria-labyrinth in Wernhout. Een speciale combinatie waarbij de energie en kracht van de Kruidenwis wordt versterkt.

  Naast het maken en traditioneel zegenen van de Kruidenwis, hebben we de gelegenheid om het Maria-Labyrinth te lopen en de bijzondere energie van het Bomenlaantje te ervaren.

  Kortom een dag vol energie, verwondering, verbinding, magie, kracht en balans.

  Schrijf je snel in voor deze bijzondere workshop!
  Er is maar plaats voor een klein aantal deelnemers.

  Inclusief:

  • Keuze uit heel veel bloemen en planten
  • Informatie/overzicht document met betekenis van vele bloemen/kruiden en planten
  • Eigen gemaakte Kruidenwis
  • entree Maria-Labyrinth
  • Bomenlaantje
  • kopje thee

Reactie van een cursist

“Wat ben ik trots op mezelf dat ik voor mezelf heb gekozen en heb deelgenomen aan de Lentewandeling. Ik begrijp nu waarom. Wat een inzichten heb ik mogen ontvangen. Ik heb thuis nog een mooi altaar gemaakt en daarbij kwam het woord verbinding naar boven. Dat is precies wat ik bij de boom van de Lente ervaarde. Door verbinding te maken mag ik erop vertrouwen (zomer) dat er komt wat bij me past. Ik vond dat echt een mooie werkvorm! Ik ben je heel dankbaar voor je gedeelde energie, kennis en inzichten!”


“Door de jaartraining heb ik een hele andere kijk gekregen op de natuur. Het heeft me verrast en geraakt. Wat je eerst voor lief nam, zie je nu weer voor het eerst. Prachtige inzichten, duidelijke informatie. Ik keek iedere keer weer uit naar de volgende les. Door de jaartraining geniet ik nu veel meer van de natuur. Wat eerst een gewone boswandeling was, is nu altijd een avontuur. De natuur laat je elke keer weer verrassen!”

Data:

Workshop Eén met de natuur:
20-04 / 07-10
Workshop Kruidenwis:
22-06

Tarief:

Workshop
€ 35
Jaartraining
€ 450
Kruidenwis
€ 45