Blauwe Super Volle maan 31 augustus

Er gebeurt veel, maar is dat eigenlijk niet altijd zo? Soms krijg je alles in één keer op je bordje, een andere keer is het een ware rollercoaster en lijkt er geen einde aan te komen. Is het een voorbij, dan staat het ander alweer klaar. We willen er vat op hebben, willen het begrijpen, liefst nog controle op hebben, maar dat lukt niet altijd. Het stapelt zich op, we gaan maar door en door, hopende dat het vanzelf wel weer een keer goed komt. Ik merk dat veel mensen nu moeite hebben om na de zomer weer te starten, het ritme weer op te pakken, want eigenlijk willen ze het “oude” ritme niet meer. Vakantie haalt je uit je omgeving, uit je dagelijkse ritme. Het geeft veel inzichten in wat je aan het doen bent, wat je eigenlijk wel en niet meer wilt. De zomervakantie is dan ook een mooie periode om tot rust te komen en inzichten te ontvangen. En dat is nu net wat Volle maan ook doet. Laat deze bijzondere Volle maan je de energie geven die je nodig hebt, om patronen te doorbreken, om jouw eigen ritme te vinden en deze te volgen.

VOLLE MAAN-SUPERMAAN-BLAUWE MAAN

De maan is groot en het lijkt alsof hij helderder schijnt dan ooit tevoren. Deze Volle maan is dan ook een Supermaan, wat betekent dat hij dichter bij de aarde staat dan gewoonlijk en daardoor groter en helderder lijkt. Ze is ook een Blauwe maan, de benaming voor een tweede Volle maan in dezelfde maand.

Voor de één is Volle maan een onrustige periode, voor de ander geeft ze juist veel inzicht, rust en ruimte. Hoe meer je je met de maan verbindt, hoe fijner de energie voor je is. Tijdens Volle maan staat je gevoelsleven in de schijnwerpers. Het maakt je bewust wat er vaak onbewust bij je speelt. Een moment om in te voelen hoe je je werkelijk voelt, wat er binnenin jou speelt. De maskers vallen af, de jassen gaan uit. Alles valt weg, alleen jij blijft over. Voor de één eng, voor de ander een opluchting.

Waar staat deze Volle maan voor?

Iedere Volle maan staat ergens voor en heeft haar eigen specifieke energie. Je kunt de Volle maan lezen/vertalen vanuit de stand van de planeten (astrologie) of vanuit de levenscyclus van onze voorouders volgens de cyclus van de natuur. Beide zijn zeer interessant en verbonden met elkaar.

Gebruik de energie van de maan om even stil te staan bij jezelf. Welke gevoelens en emoties ervaar je, maar ook: welke onderdruk je?  Probeer eerlijk en zonder oordeel naar jezelf te kijken. Waar mag je je aandacht deze keer op richten….

Vanuit Astrologie

De Volle maan van 31 augustus staat in het gevoelige teken VISSEN. Ze zijn dromerig, vriendelijk en hebben de neiging om zich terug te trekken om bij hun gevoel te blijven. Daarbij hebben ze een groot inlevingsvermogen en zijn intuïtief erg sterk. Ze laten zich leiden door hun gevoel.

Vissen moedigt je aan om naar je gevoel te luisteren, deze te volgen en niet voor lief te nemen. Houd het simpel: voelt het goed, dan voelt het goed. Voelt het niet goed, dan voelt het niet goed.

De zon staat in het aardse teken MAAGD. Deze zijn nuchter, kritisch en doelgericht. Ze weten wat ze willen en willen ook graag weten waar ze aan toe zijn. Ze creëren grenzen en brengen graag orde aan in de chaos van het leven.

Verbind je met je innerlijke wereld, geef je gevoelens de nodige aandacht, zodat je weet waar je aan toe bent en beweeg mee op de stroming (cyclus) van het leven.

Vanuit de Cyclus van de natuur

Het is de maan van het Weerlicht die in het teken staat van het geheel, de eenheid en de wijsheid in jezelf.

De natuur is continue in beweging en laat veel meer zien dan je denkt. Neem de cyclus dan ook niet voor lief, er zit veel wijsheid in verborgen. Richt je op de inzichten die je ontvangt uit de cyclus van de natuur.

Dit is de eerste maan die in het thema staat van oogsten. Het gaat er bij deze maan om de samenhang te zien van alle losse dingen waaruit het leven bestaat. Niets staat alleen op zichzelf, alles is verbonden met elkaar, alles heeft met elkaar te maken.

Deze maan schijnt haar licht letterlijk op jou voor inzicht, en wijsheid. Ze laat je weten dat je goed genoeg bent, dat je alles bezit wat je nodig hebt, ook al kan je er niet altijd bij. Ze geeft je de moed om te staan voor wie je bent. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan? Waarom straks en niet nu? Wat heb je te bewijzen en voor wie? Laat je niet afleiden door wat anderen zeggen en doen.

Houd het simpel en overzichtelijk voor jezelf. Verdeel je energie goed. Doe de dingen die je nog moet doen en laat de rest gaan. De herfst komt eraan, een periode van voorbereiding op de winter. Een periode om de balans op te maken en je energie te besparen.

Fijne Volle maan!