Bloedmaan 27 november

Einde van de jachtperiode

De Volle maan van 27 november heet de Bloedmaan, ook wel Eikmaan genoemd. Deze maan valt tussen Samhain en Yule. Deze bloedmaan duidt het einde van de jachtperiode aan. Nu is het tijd om te focussen op en te zorgen voor je eigen gezondheid en veiligheid.

Veiligheid

Probeer met deze maan een stap terug te nemen en te kijken hoe het gesteld is met je gevoel van veiligheid: fysieke veiligheid en emotionele veiligheid. Vroeger was dit de tijd om te zorgen voor een veilige haven om de winter te overleven. Vanuit veiligheid, onze primaire basisbehoefte, kan jij je ruimte innemen, je plek pakken en je verder ontwikkelen.

Wat eerst was, hoeft nu niet zo te zijn

Waar ligt jouw gevoel van veiligheid, wat heb je nodig om je veilig en geborgen te voelen? Wat eerst was, hoeft nu niet zo te zijn. Het is tijd om nu alles opnieuw te onderzoeken, kaderen, rangschikken. We leven ons leven, het gaat vanzelf, voor je het weet ben je alweer een jaartje ouder. Ondertussen vinden veel veranderingen plaats, zo ook in jouw basis en vertrekpunt in het leven. Klopt deze basis eigenlijk nog wel?

Tweelingen en Boogschutter

Deze Volle maan staat in het luchtteken Tweelingen. Ze zijn nieuwsgierig, communicatief sterk, goed in analyseren, informatie verzamelen en verbanden leggen. De zon staat in Boogschutter, die zoekt naar diepgang en eerlijkheid. Ze houden van filosoferen en willen de beweegredenen van mensen beter begrijpen. Ze zijn op zoek naar vrijheid en avontuur. Voor dit teken is niets toevallig, alles is bedoeld om te gebruiken, te leren en te groeien.

Prachtige, krachtige en bruikbare energie om je basis weer eens te onderzoeken. Wat ligt er nog wat er eigenlijk niet meer is, en wat ligt er op je te wachten om meer bewust van te zijn. Wees eerlijk, naar jezelf en naar anderen.

Waar haal jij je voeding uit?

Ga het gesprek aan met jezelf en schrijf. Je hoofd is vaak vol, loopt over van denken, oordelen, invullen, bekritiseren, etc. Om je basisbehoeften helder en geordend te krijgen is schrijven een fijn hulpmiddel. Dus pak pen en papier en schrijf de voornaamste basisbehoeften op. Ga ze één voor één voor jezelf na. Waar haal jij je voeding uit? Wat heb jij nodig om jezelf te zijn en te blijven? Stel geen hoge eisen aan jezelf, oordeel niet en wees eerlijk.

Fijne Volle maan!

meer informatie over de basisbehoeften vind je hier.