DONKERE MAAN / NIEUWE MAAN

NIEUWE MAAN 13 NOVEMBER 2023

Wat is voelbaar, maar niet zichtbaar? Ik zou zeggen: ontzettend veel!

Het is binnenkort weer Nieuwe maan. Maar waar ik deze keer even bij stil wil staan is de DONKERE MAAN, de nacht voor Nieuwe maan. De nacht waarop er echt helemaal geen maanlicht te zien is en de maan niet wordt beschenen door de zon. De nacht waarin de maan er wel is, maar verborgen in de duisternis. Net als deze maan kennen we donkerte in ons leven. Het is vaak niet te zien en we laten het ook niet altijd zien. Maar het is aanwezig in ieder van ons. Meer dan dat je denkt of beseft. Blijdschap wordt vaak overschaduwt door bescheidenheid en trotsheid wordt vaak niet erkent.

Donkere maan: het donker in de duisternis

Deze maan is qua energie nog intenser dan Nieuwe maan. Vooral nu in deze periode waarin de donkere dagen overheersen. Het is het perfecte moment om even stil te staan bij jezelf en je te verbinden met je pure IK. In deze nacht vervagen alle grenzen en mag alles aanwezig zijn. Een nacht waarin je verstand zijn oordeel mag loslaten. Een nacht waarin de tijd even stilstaat en niks van je word verlangd. Een nacht waarin je op diep niveau tot rust kan komen. In de donkerte van de donkere maan liggen de meest waardevolle levenslessen verscholen. Het is de voorbereidingsfase voor wedergeboorte en is zowel een afsluiting als een overgangsfase naar een nieuw begin. Deze Donkere maan gaat diep, erg diep en staat voor zuivering, rust en overgave.

Alle grenzen vervagen, al het onzichtbare wordt tastbaar en is nu duidelijk voelbaar. Twijfel niet, vertrouw je gevoel en stap in het onbekende. We hebben dit nodig om stappen te kunnen zetten richting groei en vertrouwen.

Nieuwe maan in Schorpioen

Na deze Donkere maan start een nieuwe periode: De zon en maan staan in het intense waterteken Schorpioen. Schorpioenen ervaren diepgaande gevoelens die ze liever aan de buitenwereld verborgen houden. Ze zijn charmant, mysterieus, zeer instinctief en intuïtief. Schorpioen leert je los te laten, in het onbekende te duiken en vanuit deze diepte weer herboren te worden. Zij voelt zich vrij in het donker en gaat confrontaties niet uit de weg. Niets is te duister of te ingewikkeld. Ze wilt voelen en ervaren. Geen woorden maar daden.

Omarm je emoties, ookal zijn ze niet altijd even fijn, ze zijn erg waardevol. Waardevol in jouw proces van er te mogen zijn, om trots te zijn op wie je bent, waar je staat en wat je hebt bereikt. Durf kwetsbaar te zijn en omarm de emoties die je normaal liever niet onder ogen komt.

We bezitten meer kracht dan we beseffen

Deze Nieuwe maan laat ons weten dat we niet alleen zijn, dat er meer is dan we zien en dan we durven geloven. Dat we meer kracht bezitten dan we beseffen. Dat we deze kracht nodig hebben voor verandering, voor een nieuw begin, voor de volgende fase. Een verandering is nodig voor vernieuwing. De focus ligt op jezelf: hoe beter jij jezelf kent, hoe meer je de buitenwereld zult begrijpen, hoe meer je de energie van het universum kunt toelaten.

Maak gebruik van je eigen kracht!

“Do not put out your own fire, because someone else doesn’t understand your flame.”