Mabon (Herfstfeest)

Het keltisch jaarfeest wat al dagen mijn aandacht trekt…waar ik naar uit kijk…Mabon!

Mabon is voor mij een magisch feest en valt altijd op de herfst equinox. Dat is wanneer de zon loodrecht boven de evenaar staat, wanneer dag en nacht even lang zijn, wanneer een nieuwe periode begint. Dit jaar valt Mabon op maandag 23 september.

Mabon wordt dan ook wel herfstfeest of laatste oogstfeest genoemd. Omdat de dag en nacht even lang duren, is Mabon de tijd van balans.  Met dit feest kun je terugkijken naar het verleden en vooruitkijken naar de toekomst. Vanaf Mabon wint de duisternis het van het licht en is het langer donker dan licht. Het is een fijn feest om even stil te staan en dankbaar te zijn voor wat je hebt verkregen en hebt losgelaten afgelopen tijd. Meestal zijn we geneigd alles wat we hebben voor lief te nemen, maar sta nu eens bewust even stil bij wat je allemaal hebt en waar je allemaal dankbaar voor bent?

Mabon valt in de tijd dat de natuur begint aan het terugtrekken van de groeikracht, de tijd waarin bladeren beginnen te verkleuren en vallen. Je kunt nu bepaalde dingen afronden en/of uitersten met elkaar verbinden die nog voor de winter met elkaar verbonden moeten zijn. Het is nu ook de tijd om balans tussen tegengestelde krachten in ons leven te herkennen en te overdenken. Om rustig aan te gaan doen, minder energie te verspillen en na te denken over de veranderingen die plaatsvinden of die je nog wilt bewerkstelligen, wat je nog wilt oogsten nu het nog kan, voordat de winter begint.

Mabon is een tijd van balans, loslaten, voorbereiding en beweging.

Vier Mabon met het maken van een herfstaltaar: verzamel uit het bos mooie gekleurde herfstbladeren, kastanjes, beukennootjes, eikeltjes, dennenappels, stenen, etc. Creëer een plekje voor een waxinelichtje.  Spreek je dankbaarheid uit en steek het kaarsje aan.

Fijne Mabon!

_____________________________________________________________

Wil je graag een bijhorend Mabon ritueel ontvangen voor reiniging en om dingen in gang te zetten?

Stuur me dan een email (info@yourlifeyourenergy.nl) of gebruik het contactformulier op deze website met als onderwerp MABON RITUEEL.