Ben je ook zo onrustig en emotioneel?

De Super Zwarte Nieuwe maan van augustus heeft veel te weeg gebracht bij velen. De donkere delen die naar boven zijn gekomen, mogen nu volledig in het licht staan van de Volle maan voor transformatie en overgave.

De energie van deze maand is erg sterk. Alles staat in het teken van de herfst. Een nieuw seizoen brengt verandering en bij verandering komt vaak weerstand naar boven. Weerstand om los te laten, weerstand om te laten gaan. Weerstand omdat je graag wilt vasthouden aan de zomer, aan de warmte, aan de ruimte die de zomer je geeft om te genieten, erop uit te gaan, te ontdekken, te stralen. De herfst is een seizoen van een tussenfase: de fase tussen de zomer en de winter. Een prachtige tussenfase om de balans op te maken, om je puzzel compleet te maken.

Volle maan 14 september

De Volle maan van deze maand staat in het teken van Oogsten en Dankbaarheid en heet:

De Oogstmaan.

Met de Oogstmaan gaat het om de oogst als de schakel in de cyclus van het bestaan. De oogst van nu is het zaad voor later. Zonder oogst is er geen zaad voor nieuw leven.

Elke handeling die je hebt verricht is al een zaadje geweest voor iets nieuws en alles is ergens goed voor. Word je hiervan bewust en kijk naar het pad wat je de afgelopen cyclus hebt afgelegd. Tel je zegeningen van de afgelopen periode en wees hier dankbaar voor.

Deze Volle maan daagt je ook uit om je grenzen beter aan te geven.  Dus niet meer alleen maar door en doorgaan, maar tijdig je rust nemen, om te voelen wat er nu eigenlijk gebeurd, waar je staat, waar je mee bezig bent, wat je hebt bereikt. Lichamelijke klachten kunnen aangeven dat er onderliggende emoties zijn die jouw aandacht vragen. Je kunt er nu bewust voor kiezen om oude onverwerkte emoties meer los te laten gaan.

Word je ’s nachts wakker bij Volle maan? Ga in het maanlicht staan, voel het maanlicht op je huid en laad jezelf ermee op. Of als je in bed wilt blijven liggen…denk dan eens na over het thema van de Volle maan en schrijf op wat er op dat moment in je gedachten binnenkomt. Lees de volgende ochtend wat je allemaal hebt opgeschreven.

Liefs Ellen