MAN-ZIJN

Mannen en de Spirituele wereld

Wat je vaak hoort en ziet is dat, als je het hebt over de spirituele wereld, is dat het een vrouwenwereld is. Dat het vooral de vrouwen zijn die zoeken naar ontwikkeling in hun gevoel, in hun bewustzijn en dat mannen zich daarin niet kunnen vinden of zich daar niet mee willen associëren.

Man-zijn

Vanuit vroeger hebben mannen ook niet geleerd om te luisteren naar hun gevoel, hun emoties te tonen en vooral sterk moeten zijn. Vrouwen waren daar makkelijker in. Mannen waren dan ook gericht op de buitenwereld, vrouwen op het huishouden, het gezin. 

In de loop der jaren is er veel veranderd en is er een wereld gecreëerd waarin we niks te kort komen. Een wereld waarin vrouwen en mannen nu de taken van elkaar over (kunnen) nemen. Een wereld van overvloed, een wereld waarin alles mogelijk wordt gemaakt. Een wereld waarin structuren en grenzen vervagen, waarin geen duidelijk meer heerst en de basis vervaagt. 

Basis

Iedereen heeft een bepaalde houvast nodig is zijn leven. Een structuur, een basis. De ego-manifestatie periode heeft zijn piek bereikt, waardoor er is een kloof is ontstaan met de essentie van het leven, onze innerlijke wereld. We zijn steeds meer en meer verwijderd van ons zijn. Dit is wat vrouwen én mannen nu voelen. Er heerst een behoefte aan innerlijke rust, een behoefte aan iets anders. En dat anders is moeilijk te vinden als je het buiten jezelf zoekt…

Spirituele wereld

En dan komt de Spirituele wereld om de hoek kijken. Het Spirituele was eerst raar, een ver-van-je-bed-show. Maar men is er gelukkig achter gekomen dat het eigenlijk helemaal niet zo raar is, maar een vorm om bij jezelf stil te staan en te ontdekken wie je nu werkelijk bent. 

In mijn praktijk is er geen onderscheid tussen mannen en vrouwen. Ik heb net zoveel mannelijke klanten als vrouwelijke. In de cursussen die voorheen alleen uit vrouwen bestond, zijn de mannen nu in opkomst.  

Toch is de stap voor mannen soms nog te groot. Er is een blauwdruk aanwezig dat ze “mannelijk en sterk” moeten zijn. Het is een overtuiging, een patroon, een opvoeding die diep van binnen nog aanwezig is. Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat.  

MEN’s NATURE

Weet jij als man in de chaos van de maatschappij niet hoe je precies kunt zijn wie je bent? Er ontstaan her en der mannencirkels en ook bij mij is de vraag gesteld om een mannencirkel te organiseren. Geen zweverig samenzijn, maar doortastend, open en eerlijk. Een veilige plaats om je te ontwikkelen en te ontladen. Maar dan mannen onder elkaar:

MEN’s NATURE: Man-Mens-Natuur
Terug naar je eigen natuurlijke Zijn.


Donderdag 24 januari is er een open avond om te kijken waar de behoefte ligt. Een groep te vormen die meerdere keren per jaar samenkomen. Iedere keer een ander thema, daar waar behoefte aan is, datgene wat op dat moment speelt en hoe hier mee om te gaan. Je krijgt de kans om op een veilige manier je schaduwkant te ontdekken en het om te draaien naar iets positiefs en waardevols.

En mijn rol hierin?
Ik ben een vrouw en hoor niet in deze setting thuis. 
Ik draag het graag over aan twee mannen. De een spiritueel, de ander nuchter en filosofisch. Een perfecte combi om te onderzoeken wie je bent en wie je wilt zijn.  

Je bent van harte welkom, kom je ook?

Data: 24-01-2024
Tijd: 19:30-21:00
Lokatie: Groenstraat 14 Prinsenbeek