Nieuwe maan 15 september

Heerlijk, het is weer Nieuwe maan! 🌙

Dat betekent dat het nu de tijd is om veranderingen door te voeren, door te pakken of juist op te starten. Deze energie komt precies op het goede moment. Binnenkort is het Mabon oftewel Herfst-equinox, wanneer dag en nacht even lang zijn. Een moment om de balans op te maken, om te kijken waar je staat, waar je vandaan komt en waar je heen wilt.

Zaken op orde stellen

Deze Nieuwe maan geeft jou de energie om zaken op orde te stellen. Ga je mee in de stroming van het leven of houd je je vast aan oude patronen en rollen?

Je wordt ouder, je ontwikkelt, je groeit. Je rollen in het leven wijzigen, behoeften veranderen, verhoudingen veranderen. De verhoudingen met je ouders, met je kinderen, met je vrienden en vriendinnen, in je werk. Tijd om dit eens te onderzoeken en kijken of je huidige rol nog bij je past of dat deze niet aan vernieuwing toe is.

Maan en Zon in het teken Maagd

Deze Nieuwe maan staat in het Aardse teken Maagd. Maagd wilt graag haar leven op orde hebben, is praktisch ingesteld en zoekt met haar perfectionisme een bepaalde zekerheid en stabiliteit. Maagd is goed in organiseren, structureren, heeft oog voor detail en is graag nuttig bezig.

Gebruik de energie van Maagd om te kijken of je nog wel het leven leidt wat je wil leiden of dat er bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het oude maakt plaats voor het nieuwe. De balans die je eerst had en ervaarde, hoeft niet de balans te zijn die je nu nog nodig hebt en/of bij je past.

Tijd voor veranderingen

De natuur laat zien dat ze er klaar voor is om los te laten, om ruimte te maken voor iets nieuws, iets anders. Passen jouw gewoontes en routines nog wel bij jou? Is het niet tijd voor iets nieuws? Het is het moment om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je wilt en hoe je dat in je leven kan realiseren.