V van Vuur

Iedereen heeft een bepaald beeld en gedachte bij Vuur. Vuur kent vele kanten, het trekt aan en stoot af, het vernietigt en brengt nieuw leven. Waar denk jij aan bij vuur?

Vuur zorgt voor beweging

Vuur heeft meerdere betekenissen en kan meerdere emoties oproepen. Zowel letterlijk als figuurlijk zorgt Vuur voor beweging. Als element kent het eigenschappen als verwarmen, vernietigen en creëren. Maar Vuur is ook passie en stralen. Met Vuur moet je misschien denken aan de zomer en de zon, maar het kan ook zijn dat je juist aan de winter denkt met zijn koude en donkere dagen waarbij het vuur zorgt voor licht, warmte en sfeer. Maar vergeet ook de aanwezigheid van Vuur in de Herfst niet. De bladeren die verkleuren in vuur-tinten. De intense zonsopgang en/of ondergang die een prachtige vuurgloed brengt in de lucht.

Passie en overgave

Vuur staat in vele culturen symbool voor de zon, voor levenskracht, daadkracht en actie. Als element is Vuur verbonden met het Zuiden en staat het voor passie, vreugde en inspiratie. Als je veel Vuur bezit voel je je opgewekt, enthousiast en geïnspireerd. Het zorgt voor passie en overgave. Voel je je juist down, vermoeid of futloos, ga dan op zoek naar het element Vuur zodat je innerlijke Vuur weer aangewakkerd wordt.

Vuur zorgt voor beweging, actie en zoekt altijd naar mogelijkheden. Vuur kan je terugvinden in alles om je heen. Vuur transformeert en creëert energie door de ene materie in een ander materie te veranderen. Vuur vernietigt, maar zorgt daardoor ook voor ruimte voor nieuw leven.

Innerlijk Vuur

Ik word altijd erg blij van Vuur. In de zomer maak ik graag gebruik van onze Vuurschaal in de tuin, in de Herfst en in de Lente genieten we van het Vuur in onze buiten-openhaard en in de Winter gaat de openhaard binnen aan voor zijn warmte, licht en sfeer in huis. En heel het jaar door zijn er altijd een aantal kaarsen in huis die branden of het nu ochtend, middag of avond is. Vuur geeft mij kracht en energie, laat mijn eigen innerlijke vuur branden en geeft mij een gevoel van veiligheid en geborgenheid.

Keltische jaarfeesten

Vuur speelt ook een belangrijke rol in de Keltische jaarfeesten. Vuur staat dan symbool voor de kracht en warmte van de zon. Tijdens deze feesten werden vreugdevuren aangestoken, ze werden gebruikt om de zon te eren, om de zon extra kracht te geven, maar ook om te zuiveren, te beschermen en als een symbool van terugkeer en wedergeboorte. Het oude maakt plaats voor het nieuwe.

Zo kan je Vuur gebruiken en als symbool inzetten voor allerlei rituelen, voor jezelf en voor je omgeving.

Welke rol heeft Vuur in jouw leven?

Liefs Ellen I Your Life Your Energy
Inzicht-Balans-Energie 🌿