Nieuwe maan 19 mei 2023

Vanavond is het weer Nieuwe maan, het begin van een nieuwe maancyclus oftewel de start van een nieuwe periode. Het ideale moment om even stil te staan bij jezelf, om voor jezelf duidelijk te krijgen wat je nu eigenlijk wilt, nodig hebt en hoe je dat gaat realiseren. De energie van deze Nieuwe maan is gericht op jouw basis, je fundering in het leven. Wat geeft jou rust en stabiliteit? Wat en wie voelt voor jou vertrouwt?

Bewustwording

Het is het moment van bewustwording en je comfortzone uitbreiden. Alles wat je nodig hebt in dit leven, zit al in je, leeft al in je. Van het een ben je bewust en gebruik je waarschijnlijk dagelijks, het andere wacht op jouw aandacht, op jouw startsein om naar buiten te komen.

Sta eens even stil…

Sta eens even stil, neem eens de tijd voor jezelf, gun jezelf eens rust en laat jezelf verrassen. Wat vertrouwt voelt, hoeft niet meer vertrouwt te zijn. Wat voor jou belangrijk is, hoeft niet meer belangrijk te zijn. Het leven is een continu proces van veranderingen, ook jij verandert hierin mee.

Maan en Zon in Stier

Zowel de maan als de zon staan in het teken Stier. Een heerlijk aards teken. Een teken wat houdt van de natuur, het buitenleven, verzamelen en zijn/haar ruimte nodig heeft. Stier is vrij praktisch en heeft behoefte aan stabiliteit, veiligheid en zekerheid. Hij houdt niet van veranderingen, maar kan als geen ander intens genieten van de kleine dingen in het leven.

Ga de natuur in

Stier leert je om bewust in het moment te leven waardoor je je rustiger, dankbaarder en gelukkiger zult voelen.⁠ Ga dit weekend op stap, de natuur in, geniet van alles wat groeit en bloeit. Sta eens even stil in een weiland vol madeliefjes, paardenbloemen en/of boterbloemen. Ga lekker wandelen aan zee. Geniet, ontvang, laat los en ben in het moment. Meer heb je, voor nu, niet nodig….

Ik wens je een heerlijk weekend toe!