Nieuwe maan èn zonsverduistering

10 juni: Nieuwe maan èn zonsverduistering!

De maan beweegt zich om de aarde, de aarde beweegt zich om de zon. De maan maakt je bewust van je ziel, van je onvoorwaardelijke liefde, de zon maakt je bewust van wie je bent als mens op aarde. Durf jij los te laten wie je dacht te zijn en te ontdekken wie je werkelijk bent?

Nieuwe maan

Nieuwe maan opent nieuwe deuren: Vanuit introspectie tijdens Donkere maan, keer je met Nieuwe maan weer naar buiten toe. Deze Nieuwe maan mèt zonsverduistering zorgt voor een keerpunt in je leven: een periode waarin een ver verleden zich aankondigt en zich klaar maakt voor een nieuw begin.

De Nieuwe maan laat je op jezelf richten, op je innerlijke wereld. Het laat je waarderen wat je hebt en geeft vertrouwen voor wat komt. De maan heeft in al zijn fases een magische en mystieke energie. Het is nu de tijd om bewust te kiezen waar je wel en geen energie naartoe stuurt, waar je wel of juist niet meer voor gaat.

Nieuwe maan staat symbool voor een nieuwe periode, een nieuw begin, vertrouwen opbouwen en plannen maken. Vertrouwen om het “oude” los te laten en het “nieuwe” te verwelkomen. Een zonsverduistering kondigt een keerpunt in je leven aan. En aangezien deze samenvalt met de Nieuwe maan, kan deze qua energie en emoties veel met je doen. Het verleden kan nu sterk naar boven komen. Men heeft het vaak over het “oude” loslaten, ik spreek liever over het “oude” toelaten. Als je het “oude” toelaat, ontvang je de mooiste inzichten, kan je een laag dieper invoelen en de energie transformeren in een energie die je juist kan gebruiken om te stralen, om te creëren en te manifesteren. Waarom zou je het “oude” los moeten laten als het je gebracht heeft tot wie je bent vandaag…

Het leven is continue in beweging. Jij ook. Het leven bestaat uit uitersten, uit dualiteit, net zoals de zon en de maan. Alles heeft twee kanten, alles heeft zijn voor- en nadelen. Er zit altijd iets achter, een diepere betekenis. Betekenisvol en altijd waard om te begrijpen.

Zielscontacten

Het is ook de tijd waarin zielscontacten worden versterkt. Een ontmoeting met een zielscontact kan echter verwarrend, heftig en emotioneel zijn. Zielscontacten dringen tot je door, tot je kern en laten je zien en voelen waarna je verlangt, wat je mist, wat je nodig hebt, waar je voor staat en welke weg je nu nog mag bewandelen. Dit alles vanuit onvoorwaardelijke liefde.

Zonsverduistering

De zonsverduistering is bij helder weer goed te zien. De maan schuift dan, vanaf de aarde gezien, voor de zon langs. Start donderdag 10 juni om 11:18 uur en eindigt om 13:30 uur.