Oud is het nieuwe Nieuw

De vorige post ging over de energie van Nieuwe maan. Dat het tijd is dat “oude energie” een nieuwe bestemming krijgt. Soms hebben we alleen een nieuw perspectief nodig of nieuwe inzichten om te zien dat het oude niet oud is, maar dat het meer kan zijn of kan betekenen. Als we het over energie hebben, dan willen mensen juist het oude loslaten. Men spreekt dan in termen van Healing en Transformatie. Termen die een bepaalde lading hebben, maar ook een verlangen en een hoop. Healing is echter niet het “fixen” of laten “verdwijnen” van iets. Het is oude energie losmaken en laten stromen daar waar het mag stromen.

Fundering

In de materiële wereld kennen we dit al. Hoe vaak komt het niet voor dat “oude” oftewel “gebruikte” dingen een nieuw leven krijgen. Denk bijvoorbeeld aan kleding. We kopen veel nieuw, maar als je goed oplet komt de “oude” kledinglijn/style steeds weer terug, maar dan in een nieuw jasje. Wat dacht je van tweedehandskleding. Daar is steeds meer vraag naar. Het voelt aan als nieuw, maar is eigenlijk oud. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld het kopen van een auto. Niet iedereen heeft het geld om een nieuwe auto te kopen, dus gaan we voor een tweedehandsauto, die dan voor jou als nieuw aanvoelt. En wat dacht je van de Kringloper. Je kunt daar geweldige spullen kopen, tweedehands en toch nieuw. En iedereen kent natuurlijk Marktplaats en Vintage. Wat voor de een niks meer waard is, kan voor de ander erg waardevol zijn.

Ik houd van oud en nieuw, van vintage en modern. Juist de combinatie geeft mij rust en balans. Het verleden en heden komen samen en zijn de fundering voor de toekomst.  

Rituelen en tradities

“Oude” energie die ook weer terugkomt is de werking van Kruiden. En dan bedoel ik niet het vernieuwde jasje Medicijnen van de Farmaceutische industrie. Nee, weer terug naar de oorsprong, echt terug naar het oude en het gebruik van kruiden om hun geneeskracht, zoals men vroeger deed.

Ook rituelen en tradities komen steeds meer terug. De oorsprong en kracht hiervan wordt weer erkend. Het commerciële draagvlak wordt steeds kleiner, de oorsprong en “oude” energie krijgt steeds weer meer aandacht.

Het onmogelijke wordt mogelijk

Zo krijgt het “oude” dus een nieuwe bestemming. Alles is immers in beweging, het onmogelijke wordt mogelijk, het ontastbare tastbaar en het onzichtbare zichtbaar. En dat geldt ook voor energie, zelfs voor emoties. Sommige “oude” energie is niet meer bruikbaar, maar veel “oude” energie heeft nog een kern, een waarde in zich. Het heeft je gebracht waar je nu bent. Zo kunnen oude vriendschappen weer een nieuw leven krijgen, oude wijsheid nieuwe vormen. Emoties een nieuwe betekenis en overtuigingen een nieuwe uitdaging.

Nieuwe maan is niet nieuw, vanuit nieuwe perspectieven ontvang je nieuwe inzichten, zet energie in beweging en laat het weer stromen.