Volle maan 8 december

Sinterklaas is weer terug naar Spanje, tijd om ons klaar te maken voor de Kerstdagen. Tijd om je huis weer te versieren met dennentakken, hulst en lichtjes. Waarbij de dennentakken verwijzen naar het eeuwige leven, hulst geeft bescherming en de lichtjes warmte en vrolijkheid.

Hoop en vertrouwen

De laatste Volle maan van dit jaar. Vroeger was dit de maan die in het teken stond van overleven, de winter doorkomen. De dagen voor Yule (Midwinter) zijn dan ook erg kort en koud. Na Yule worden de dagen gelukkig weer wat langer. Het licht van deze Volle maan geeft dan ook hoop en vertrouwen. Vertrouwen in jezelf, vertrouwen in de toekomst.

Liefhebben en warmte

Deze maan gaat ook over liefhebben en warmte. Warmte voor jezelf, maar ook warmte voor anderen. Het is de tijd van samenzijn, van vriendschap, rust en liefde. Maar pas op: geef niet al je warmte weg. Verzamel je krachten en heb geduld. Het is nu namelijk ook de tijd om goed bij jezelf te blijven, je energie te beschermen om zo optimaal te kunnen genieten van deze magische decembermaand. Het nieuwe jaar komt vanzelf en hoeft niet meteen helemaal vol gepland te worden. Vertraag, sta eens stil en geniet! Zo simpel kan het zijn.

Maanteken Tweelingen

De maan staat in het luchtteken Tweelingen. Ze zijn nieuwsgierig en leergierig en goed in het leggen van verbanden. De zon staat nog steeds in het vurige teken Boogschutter met zijn diepgang en positieve energie. Gebruik de energie van beide tekens om terug te kijken naar het afgelopen jaar, wat je allemaal hebt gedaan en wat je nog echt wilt in dit leven. Sta open voor verschillende zienswijzes, andere culturen en mensen met een bijzondere levensstijl.

Sta jezelf toe rust te nemen. Sta jezelf eens toe om niets te doen. Niets doen is niet stilstaan, ook hier zit beweging in. Een diepere laag in jou kan aangeraakt worden en uitbloeien tot iets moois.

Fijne Yule!