Verandering…

Verandering…de een kan er tegen, de ander niet…
Verandering…in jou en mij…
Verandering…een stap in het onbekende…

Iedere dag brengt een verandering met zich mee. Waar je ook bent, wie je ook bent. Er is altijd wel iets wat veranderd. Is het niet jij, dan wel je omgeving. En als je dat merkt, als je daar bewust van bent, dan biedt verandering ruimte. Ruimte voor mogelijkheden, ruimte voor andere keuzes, ruimte om andere wegen te ontdekken.

Voor velen van ons geeft veranderingen alleen maar weerstand, emoties…
Heb jij moeite met veranderingen?

Ons leven bestaat alleen maar uit veranderingen. Het is de energie die mag stromen. Laat je meevoeren met deze energie. Weerstand bestaat uit controle en emoties. Juist datgene wat ons uit ons gevoel houdt.

Om ervoor te zorgen dat je minder weerstand krijgt bij veranderingen, is er bewuster mee om te gaan. Breng af en toe kleine veranderingen aan in je huis, je woonkamer en/of je slaapkamer. Door thuis af en toe veranderingen aan te brengen, voel je de ruimte die je ervoor terug krijgt. En door het creëren van deze ruimte, zie je vanzelf de mogelijkheden die verandering geeft.

Het leven is een grote cirkel. Start en einde zijn hetzelfde. Zoals oud en nieuwjaar. Ieder rondje brengt een nieuw proces. Ieder proces is een verandering. Zoals de cirkel van de seizoenen: winter, lente, zomer, herfst,…winter, lente, zomer, herfst… Zoals de natuur: iedere bloem die afsterft, spreidt zaadjes voor nieuwe bloemen. Een boom die zijn blaadjes loslaat, geeft ruimte voor nieuwe blaadjes om te groeien. Iedere keer weer.

Door mee te gaan met de natuurlijke stroming van het leven, in plaats van het vast te houden, kom je weer in beweging. Je komt de juiste mensen tegen of de juiste situaties die je weer verder helpen. Alles komt… en gaat…waardoor er weer iets nieuws komt….en gaat…

Verandering…het onbekende…
Verandering…een snoepjeswinkel…

 

Liefs Ellen