Volle maan

Er wordt altijd veel geschreven over de volle maan. Een volle maan is en blijft mysterieus. Het trekt de aandacht van iedereen of je er nu van houdt of niet. Ook van mij.
 
Een volle maan heeft iets magisch; denk aan de energie, de mythes, de rituelen. Een volle maan heeft ook een sterke transformerende energie. De volle maan als magisch, mystiek en transformerend zie je ook altijd terug in verhalen over bijvoorbeeld vampieren en weerwolven. Het brengt de diepliggende laag aan het licht.
De volle maan op 21 januari is een speciale maan. Naast volle maan is het ook een bloedmaan en een supermaan. Een bloedmaan wordt veroorzaakt door volledige maansverduistering. De maan staat dan exact in de schaduw van de aarde. Een supermaan is een volle maan die er ten opzichte van andere volle manen groter uitziet en meer licht geeft. Dit komt omdat de maan relatief dichtbij de aarde staat.
 
De volle maan van 21 januari is, naast bloedmaan en supermaan, een IJsmaan. Ze wordt ook wel Wolfsmaan genoemd. De naam IJsmaan komt van de ijskoude periode waarin we nu zitten. Thema van deze volle maan is diepgang en zuivering. Het is de overgang van de winterse rust naar een nieuwe start om te gaan ontdekken. De voorbereidingen komen langzaam op gang. Haasten heeft geen zin. Maak de balans op. Bedenk dat je nu de basis kunt gaan leggen voor het verder verloop. Ruim wat overbodig is op, zowel letterlijk als figuurlijk. Ruim dingen op in en om je huis, ga mediteren en neem de verdere stappen die je nodig hebt om je leven makkelijker te maken. Denk niet te moeilijk en doe het stap voor stap, je zit in de voorbereidingsfase.
 
En vergeet niet: Een volle maan is een cadeautje voor je edelstenen! De energie van de volle maan heeft een diep reinigende werking en laad ze meteen weer op. Edelstenen gaan stralen en staan weer volledig in hun kracht. Een cadeautje voor je edelstenen, een cadeautje voor jou!
 
❤️ Liefs Ellen