Volle maan 27 december 2023

De laatste Volle maan van dit jaar!

Deze maan gaat over liefhebben en warmte geven, over beschermen en loslaten.

Herinneringen

De Kerstdagen zijn net voorbij, we hebben nog een paar dagen te gaan en dan sluiten we dit jaar af. Gebruik deze dagen om eens stil te staan, om afgelopen jaar in gedachten voorbij te laten komen….waar denk je dan het eerste aan? Wat is het mooiste wat je afgelopen jaar hebt gedaan en/of hebt gezien? Waar ben je het meest trots op? Bij welke herinnering krijg je een glimlach op je gezicht? Wat vond je het moeilijkste om te doen?

Mocht je afgelopen jaar een dankbaarheids Jar hebben gemaakt, dan is nu wel een mooie tijd om deze te openen en op je gemak door te lezen. Zodat je je weer herinnert waar je afgelopen jaar allemaal van hebt genoten.

Nieuw jaar

We staan voor een nieuw jaar: nieuwe kansen, nieuwe mogelijkheden, nieuwe ervaringen, nieuwe momenten, nieuwe herinneringen en nieuwe dromen. Je kunt niet alles bij het oude laten, ieder jaar weer worden we uitgedaagd om bij onszelf te blijven en opnieuw de balans te vinden wat voor jou werkt. En dat is niet altijd even makkelijk. Soms willen we zoveel, altijd meer, maar wanneer is het genoeg? Persoonlijke ontwikkeling is er altijd, je leert iedere dag, is het niet bewust, dan wel onbewust.  

Bereid je met deze Volle maan voor op een nieuwe fase in je leven. Start niet te snel, geef niet meteen volop gas! Blijf luisteren naar je gevoel en stap regelmatig op de rem.

Kreeft en Steenbok

De maan staat in het gevoelige, sterk intuïtieve waterteken Kreeft, de zon staat in het aardse teken steenbok. Kreeft hecht waarde aan herinneringen, gewoontes en tradities. Ze laat zich leiden door haar gevoel vanuit een geborgen, veilige en vertrouwde haven: een fijn, veilig thuis met ruimte voor emotionele behoeften. Steenbok brengt structuur en regels in ons leven, wat zorgt voor duidelijkheid en rust. Hij richt zich meer op de buitenwereld en het behalen van lange termijndoelen.

Beide energieën kunnen we dus goed gebruiken zo net voor het nieuwe jaar.

Fijne jaarwisseling!

Voordat we 2023 afsluiten, sta eens stil bij de mooie herinneringen van afgelopen jaar. Ze zijn vaak waardevoller dan je denkt!